Senaryo Pete Docter, Mike Jones, Kemp Powers
Ödüller 2 Oscar Kazandı. 126 ödül & 94 adaylık. total
Pixar Animation Studios'un 2020 yapımı Soul, sadece bir animasyon filmi olmanın ötesine geçerek, hayatın anlamı, tutku, ölüm ve varoluş gibi derin temaları ele alan etkileyici bir yapım. Pete Docter ve Kemp Powers tarafından yönetilen film, izleyicilere hem görsel bir şölen sunuyor hem de felsefi sorgulamalara davet ediyor.
Soul, New York'ta yaşayan orta yaşlı bir müzik öğretmeni olan Joe Gardner'ın hikayesini anlatıyor. Joe, hayatını müziğe adamış bir caz piyanistidir, ancak kendini büyük bir sahneye çıkma fırsatını kaçırmış ve rutin bir hayatın içinde sıkışmış hisseder. Tam da hayallerine kavuşmak üzereyken beklenmedik bir kaza sonucu kendini "Öteki Dünya"da bulur. Burada, henüz doğmamış bir ruh olan 22 ile tanışır ve hayatın anlamını yeniden keşfetme yolculuğuna çıkar.
Yaşamak gerçekten uğruna ölmeye değer mi?
Buna bir adamın müzik kariyerini anlatıyor diyebilir miyiz
Karakter ,çizimler ve müzik çok uyumlu ve sempatik olmuş
Mesaj şuydu: “Yaşamak sadece amacınızı bulmak değil, hayatınızı her gün dolu dolu yaşamaktır”
Beni en çok etkileyen kısım konserden sonra kendisini farklı hissetmemesiydi. Yaşanacak çok daha fazla şeyin olduğu onun için belirleyici bir andı
Bu film beni gözyaşlarına boğdu.. Şuan 27 yaşındayım ve her zaman hayatımdan şüphe duyuyorum, her zaman hiçbir şeyi iyi yapamayacağımı ve hayatımın anlamsız olduğunu düşünüyorum… Belki de zihniyetimi değiştirmenin zamanı gelmiştir… Bu MUHTEŞEM film için teşekkürler Disney ve Pixar!
incelik içeren ve dikkat gerektiren zekiceişlenmiş mizahıyla keyif veren animasyon . kaçırmayın
filmi beklerken hakkında ‘Her an hayret makamında olmak, her insana yakışan bir hal’ hakında bu cümleyi içern bir yorum okumuştum . o pencereden bakınca daha farklı keyif alıyorsunuz
Bence Filmin mesajı hayatın kişisel hırsların ötesine geçen bir anlamı var. “Filmin amacı aslında bizim zaten yeterli olduğumuzu söylemek” . “Hepimiz hiçbir şeyi başarmaya veya kanıtlamaya gerek kalmadan kapıdan çıkıp hayatın tadını çıkarabiliriz. Ve bu gerçekten özgürleştirici.”
Bu gerçekten veledler için değil hayatta olmakla yaşamak arasında farkı ayırtedebilen ve henüz ayırtedemeyen erişkinler için.
HAYATA BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ
Her animasyon çocuklar için değildir . Ön yargıları yıkar
Oyuncak Hikayesi: “Ya oyuncakların ruhu olsaydı?” Arabalar: “Ya arabaların ruhu olsaydı?” Wall-E: “Ya robotların ruhu olsaydı?” Ters Yüz: “Ya duyguların ruhu olsaydı?” Ruh: “Ya ruhların ruhu olsaydı?” SONUÇ ruhumuzu ihmal etmeyelim